Oprindelse

Fårup -Sønderbæk IF (FSI) er en sammenlægning af  Fårup og Omegns IF og Sønderbæk IF. Foreningen blev stiftet d. 22. nov 1974.

Fårup og Omegns Idrætsforening
Fårup og Omegns Idreætsforening (FOI) opstod i 1925 på initiativ af nogle borgere, som mente, at de unge burde have en forening at samles om, uden at de behøvede at have noget med afholdsbevægelsen at gøre. Foreningen skulle med andre ord trække de unge væk fra overdreven alkoholindtag.
Med en lejet idrætsplads ved Hobrovej fik FOI allerede i de første år stor betydning for stationsby-områdets ungdom, som ivrigt og i store tal kastede sig over idrætsgrenene fodbold, håndbold og gymnastik. Fra foreningens begyndelse blev der arbejdet på at få  eget anlæg, men først i 1947 kunne et nyt stadion ved Stadion Allé indvies med baner til fodbold, håndbold, tennis og fri idræt. Anlæggelsen af det nye stadion var sket ved frivillig arbejde i de sidste krigsår, og alt var foregået med håndkraft.

Sønderbæk IF
Sønderbæk IF har eksisteret flere gange. Senest blev foreningen stiftet den 16. december 1968 med en bestyrelse bestående af: Ole Simonsen (formand), Johan Kragh, Anders Hjulmand, Knud Povlsen og Poul Eigil Pedersen.
Foreningen havde i starten af 70´erne 90 medlemmer fordelt på fodbold, håndbold, badminton og bortennis. Aktiviteterne foregik på Sønderbæk  stadion og Sønderbækskolen.
Fårup Sønderbæk IF - Oprettet 26/3 2012